bloglovin bloglovin

Meänfestivaali

John bloggar från sitt sommarlov, någonting som både jag och Jack finner svårt att hinna med.. Däremot hittar jag inspirationen i samband med testning av nytt tält, vakna kl 08:00 genomsvettig.. Lärorikt i varjefall; Stäng endast myggnätet; Tänk på morgonsolen osv.

I helgen har jag och Lisa varit hos Märta i Tärendö! Vi fick träffa en massa stråwlande människor och vi hade det helfestligt. Vi åkte upp fredag morgon, anlände i Tärendö kring 12. Där framöver blev det släktträff, buffémat och sen kl 4 for vi till erkheikkibacken i Pajala för att vara med på Pajalas årliga festival, Meänfestivaali. Meän betyder Vår/Våran/Vårat/Vårt. Om man har släkt eller vänner ovanför typ Jokkmokk, så har man säkert hört talas om Meänkieli som dom talar i Norr, det betyder självfallet "Vårt Språk" Hursomhelst. Vi for till festivalen tidigt eftersom Märta skulle spela med en tjej som heter Linnea, dom skulle soundchecka kl 5. Dom var hur som helst sjukt grymma! Sen var det ett band som heter Violet Road som lirade, dom var grymma! 5 norskar, varav 4 bröder från nordligaste Norge, lirar lite folkrockaktigt, Mumford & Sons liknande musik. Här är en musikvideo med dom! Sen efter det var det Olle Nymans band The New Man. Svårlyssnad musik, extremt musikalisk. Dom släpper ett album snart, dock finns det inte en enda låt att länka till ännu.
Vidare till lördag, vi träffade Lisas släkting som vi skulle åka hem med, i en röd PV -57. Fett najs. Sen var det släktfika med Märtas släkt och vänner. Extremt trevligt, Märta packade inför P&L. Ahh, se Dylan osv......... -.- Men men, senare bar det av till festivalen igen. Lördag var det Pajala Tur&Retur, Jord(finsk reggae, ne men typ), Väärt, ett ryskfinskt balkangypsy music band och Jasmine Kara. Vi såg fram till Jasmine Kara, sen drog vi vid 12 båda dagarna. Vi for hem och spelade kubb med Tärendö ungdomarna. Sen sov vi. På söndag badade hälften av oss i Kalixälven. Avsked osv, sen sladda vi hemmåt me PVn.

Underlig måndag. För det första så såg jag och Lisa Scott Pilgrim vs The World på söndag kväll. Den äger. Men vi vaknade iallafall kl 3 på måndag. Då drog vi och lämnade igen filmen, tog en glass och satte oss någonstans och åt! Lasses musik stänger på fredag, så vi passade på att shoppa loss, säga adjö till Lasse osv... Surt som fan att dom stänger :/ Jag köpte plektrum och en telefonsladd(instrumentkabel, ser ut som en lång fjäder).. Lisa köpte capo och stämmare. Sen drog vi och kollade på nya skateparken i örnäset, fett najs. Någon unge åt mossa från rost-pipen(?), ja, gamla avkapade ubåten eller vafan det är. Men ojojoj händelserikmåndag.. Facebook citat; konstig måndag; skatepark musikbutik thaimat street art rondell under broarna upp i kranarna takhak softmys knashas.. nysfnys hick hick
Det summerar väl dagen rätt kasst. Men hade iallafall extremt roligt, 7 på tisdag morgon, vaknade halv 1. Drog till storheden, köpte tält, såg Rango igår, den var bra, somna 2-3, vakna 8, bloggar.

Mycket text, inte bilder, jag är iallafall nöjd. MVH John

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0